Munksnejdens Pensionärer rf

               

         Vi önskar alla ett Gott Nytt År 2019

 

Aktuellt

Vårens program kör igång torsdagen den 10.1. kl. 13 i Munkshöjdens församlingssal. ”Vi sjunger julen ut” med allsång under ledning av Håkan Wikman.

Onsdagen den 23.1. kl. 13.30 äter vi lunch på restaurang Mamma Rosa vid Tölö torg. 

Torsdagen den 31.1. kl. 13 berättar Tony Kronqvist och Alexandra Ramsay i Munksnäs servicecentral om ”Topelius anfäder. Vem var de och vad betydde de för honom?”.

 

Pröva på Qi gong 22.1. och 29.1.

Qi gong-metoden (uttalas tschigång) består av mental koncentration och långsamma, enkla rörelser. Qi gong utvecklades i Kina inom traditionell kinesisk medicin för att förbättra cirkulationen av energi i kroppen och att förebygga samt behandla sjukdomar. De allra flesta vuxna friska personer, klarar rent fysiskt av att lära sig träna ett Qi gong-rörelseprogram. Det är enklare och tar kortare tid att lära sig än exempelvis det närbesläktade tai chi. Även personer med nedsatt rörelseförmåga kan träna Qi gong eftersom den positiva koncentrationen är viktigare än den yttre rörelsen. En grupp pensionärer ”Qi gong-ar” på tisdagar kl 15.15.-16.00 i servicecentralen i Munksnäs. Välkommen att bekanta dig med metoden den 22.1. och 29.1!

 

Sista anmälningsdagen

Onsdagen den 16.1. är sista anmälningsdagwn för lunchen på restaurang Mamma Rosa 23.1. kl. 13.30. 

Du kan anmäla dig till följande evenemang på kalendersidan:

 

Vårens program 

Närmare information om programpunkterna finns på kalendersidan.

 

Återkommande program

måndagar och onsdagar har du möjlighet att promenera i trevligt sällskap i Munksnäs. Våra promenader startar från Bredviksplatsen kl. 11.00. Vi samlas utanför Café Tarina dvs ”gamla posten”. Kom med!

 

Anmäl dig via kalendern till sådana evenemang som kräver förhandsanmälan.

Vår kalender

Munksnejdens pensionärer har en kalendermodell, i vilken de aktuellaste evenemangen finns högst upp och de gamla försvinner efter hand.

Du kan enkelt anmäla dig till evenemangen på kalendersidan. Klicka på rubriken så öppnar sig en mera detaljerad sida, där du också kan anmäla dig. Ange namn och gärna e-post adress (så att vi kan kontakta dig om det blir t.ex. några ändringar i programmet). I rutan "Dina kontaktuppgifter & övrigt" behöver du inte ange kontaktuppgifter om du redan skrivit din e-post adress. I denna ruta kan du meddela, att du samtidigt anmäler också någon eller några andra deltagare. Därtill kan du i samband med utflykter eller måltider anmäla om du önskar specialdiet, etc.

Det går även bra att ta med sig en vän på evenemang och utfärder. Denna person behöver inte vara medlem. Eftersom föreningen sponsorerar kostnaderna enbart för föreningens egna medlemmar så är avgiften för utomstående förhöjd, men dock med endast 5€.

Spamfiltret har vi för att säkert veta att det är en person och inte en maskin som gör anmälningen. I spamfilter-rutan fyller du i med bokstäver den siffra som anges. 

Programbladet skickas till alla medlemmar per e-post eller per itella-post i början av terminen. I sin helhet finns programmet också att tillgå via kalendersidan. När nya evenemang tillkommer under terminen finns den uppdaterade versionen där.

Resan till svenskbygderna i Estland

Utfärden till Emil Wikströms ateljé Visavuori 

 

 

 

Länk till Samrådets kalender

http://seniorer.fi